Forbrugslån til boligen

Forbrugslån til forbedringer af hjemmet

Føler du at boligen trænger til et pust, og at der skal ske nogle forbedringer rundt omkring? Det kan være en dyr fornøjelse med store projekter i huset, men det kan også være en stor investering i sidste ende, da boligen vil få en værdiforøgelse på den lange bane. Så hvis man ikke har pengene bør det ikke være en forhindring, hvorfor det for mange danskere kan være en god løsning med et lån. Der kan være mange penge at spare på længere sigt på flere forskellige poster i huset som f.eks. energiforbedringer, som kan ende med at være en stor fordel i økonomien.

De gode investeringer

Der kan laves mange forbedringer i boligen, og derfor skal man også vide sig sikker på hvorfor man gerne vil låne, så man laver den rigtige investering. For mange kan det f.eks. godt lade sig gøre at tage et forbrugslån til et nyt køkken, men man skal vide, om det er det rigtige at gøre, eller om man hellere bør spare pengene op. Det er i hvert fald vigtigt at kende sit budget, så økonomien ikke bliver overbelastet.

En god investering vil være at tage et forbrugslån til energiforbedringer i boligen, også selvom der skal betales renter og gebyrer, da man kan spare på faste udgifter som el, varme og vand.

Gældende for en stor del af energiforbedringer er også, at investeringen kan tjenes tilbage inden for relativ kort tid med en ROI (Return on Investment) på ca. 2-5 år. Altså man kan tjene investeringen tilbage i løbet af en periode på 5 år – på månedlige udgiftsbesparelser. Det vil størstedelen kunne mærke i budgettet.

Tager du et forbrugslån til boligforbedringer, kan det godt tage op til et år mere grundet de ekstra omkostninger. Til gengæld bør de afkast du får på investeringen være højere end renten, som bliver betalt til udbyderen.

Regler ved forbrugslån til andelsbolig?

Ved andelsboliger kan der godt være lidt andre regler, da hver en andelsboligforening kan have sine egne regler, som adskiller sig fra andre. Så på den måde har du ikke ligeså frie tøjler til at gøre som du ønsker, som du modsat kan ved villahuse og ejerlejligheder. Det er i hvert fald vigtigt lige at huske, inden man kaster sig ud i et større projekt.

Forbrugslån på nettet

Nettet er i løbet af de sidste par år blevet et låneforum af en anden verden, hvor mulighederne er rigtig mange, og vejen til at låne penge er blevet meget nemmere.

Ved et online forbrugslån stilles der ikke ligeså mange krav som til banklån. Det er væsentligt lettere og hurtigere at søge, man kan forvente hurtigt svar, og der kan typisk lånes penge op til 300-400.000 kr. Samtidig kan man også nemt sammenligne de forskellige typer af lån der er, så du nemt kan danne et overblik og vurdere det bedste forbrugslån ud fra nøgletal som renter, ÅOP, lånebeløb m.fl.

Hvis du tager et forbrugslån i banken, er der dog ikke nogen grænse for, hvor meget du kan låne, men der er derimod en del flere krav til dig som låner. Banken kræver samtidig også et godt formål bag dine forbrugslån, så du ikke bare kan låne, som det passer dig.