Få råd til rejsen – 5 gode råd

At rejse er at leve, det er det bedste vi ved. I dag rejser flere og flere spontant ud i verden for at opleve og mærke sig selv, og se klodens smukke natur samt kultur. Men at rejse Jorden rundt er ikke noget man bare lige gør, da det kan koste mange penge, og man skal kende sit budget. Men selvom en stor rejse kan være dyr, er det i dag nemmere end nogensinde at få råd og gøre sin drømmetur ud i verden mulig.

Hvor vil jeg hen?

Som det første skal du gøre op med dig selv, hvor du skal hen, og hvad det egentlig er for en rejse, som du vil bevæge dig ud på. Er det backpacking eller noget mere luksuriøst? Under alle omstændigheder skal du kende din rejses destination og formål, før at du kan gå videre til den økonomiske del. Find ud af hvor du skal hen, hvor lang tid og hvor meget det alt i alt vil koste både før rejsen og under rejsen på det pågældende sted, og derfra ved du så, hvordan pengepungen skal lægges, for at få råd til rejsemålet.

Hvad er mit budget?

Når du ved, hvor du gerne vil hen på din drømmerejse, er det tid til at se på økonomien. Vurder om du på nuværende tidspunkt har råd til rejsen, eller om du bliver nødt til at opspare eller tage et forbrugslån. Når du ved hvad det hele kommer til at koste, er det vigtigt, at du arbejder mod det budget, som rejsen kræver – og gør det i god tid. En god ting er altid at lægge lidt flere penge til side, end hvad rejsen koster, da du på selve rejsen kan møde uforudsete udgifter. En god ide er at skrive det hele ned, hvad du på nuværende tidspunkt har at gøre godt med. Se også om du har udgifter i dit budget, som du evt. vil kunne spare væk. Ofte bruger man penge på noget hver måned, som i princippet vil kunne spares væk.

Opsparing

Hvis dit nuværende budget ikke rækker, er der stadig mange muligheder for at få råd til rejsen. Hvis du kender budgettet i god tid, vil det være et råd at opspare og lægge penge til siden (spar smart op med denne artikel fra Raadtilpenge.dk). Vurder dine indtægter og udgifter og se, hvor der kan spares i dit forbrug. Lav en pulje, evt. en konto, hvor du hver måned lægger et bestemt beløb til side, så du til sidst ved, at du har hvad der skal til for at finansiere turen. Der findes mange måder at spare i sit forbrug uden at gå ned på kvalitet. Men hvis rejsen ligger inden for kort tid, er der stadig mulighed, hvor et billigere forbrugslån kan være nyttigt.

Lån til og på rejsen

Står du og skal ud at rejse her og nu, så fortvivl ikke. Hvis man skal ud at rejse med det samme, er du nødt til at have penge med det samme. Derfor er det godt at tage et forbrugslån inden rejsen, så man har den nødvendige økonomi for sin rejse. Derudover er det også vigtigt, at du har mulighed for at kunne tage et forbrugslån på rejsen, hvis det pludselig skulle blive nødvendigt med flere penge undervejs på turen. Et forbrugslån kan strække sig fra helt små beløb på 500-400.000 kr. Så mulighederne er mange. På en spontan rejse, er det overordnet set meget vigtigt, at man kan have en fleksibel økonomi. Det vil altså være en god ide at tage et lån inden rejsen, så man har nok på sig, hvis det skulle blive nødvendigt. Herudover er det også vigtigt, at man kan få hurtige penge, hvis man står i mangel, når man er ude på rejsen, så turen kan fortsætte. Ligeledes kan et forbrugslån også være essentielt, hvis man står i pengemangel, når man kommer hjem fra sin tur.

Find et hurtigt forbrugslån.

Du styrer det hele

At tage ud at rejse og selv bestemme, hvordan tingene skal foregå er helt unikt. Du kan sætte det overordnede overblik derhjemme inden afgang, men ude på rejsen møder du så mange indtryk og spænding, hvorfor en stærk økonomi er så vigtig at have styr på, inden man tager af sted, for man kan aldrig vide med sikkerhed, hvad man kommer til at møde. Det er også det, som gør det at rejse så spændende. Der er både fordele og ulemper ved at finansiere gennem opsparing og forbrugslån, men mulighederne er der. Skal du ud at rejse nu, eller bare gerne selv vil vælge tidspunktet, er det mest oplagt at tage et forbrugslån, som vil kunne give det ekstra tilskud, du har brug for, hvor du så løbende kan betale tilbage. Med opsparing tager det ofte længere tid, men du slipper dog for ekstra udgifter i form af renter på forbrugslånet. Men der er mange forskellige lån, og for at finde det bedste til dig, er det helt klart en god ide at gå ind på en af de mange sammenligningssider der er i dag og sammenligne lånene, så du til sidst finder det bedste, som hjælper dig til den rejse, du altid har drømt om.

En anden sammenligningsportal på nettet, der kan hjælpe dig i din søgen efter forbrugslån, er Moneylender. På Moneylender får du en overskuelig oversigt over de meste populære lån på markedet, så det bliver nemmere for dig at finde et billigere forbrugslån (link til Moneylender.dk).